Ultimele Știri

O treime din județele României sunt ocolite de către investitorii străini

O treime din județele Româniie sunt evitate de către investitorii străini, în special cele din sud şi est. Între timp, membrii administrației se arată neputincioși și declară că deși îi cheamă, aceștia nu vin, iar ei nu pot face nimic pentru acest lucru.  

Situația nu este, prin urmare, cea la care s-ar fi așteptat românii odată cu intrarea în Uniunea Europeană, deși Uniunea a alocat şi va continua să aloce României zeci de miliarde de euro, fonduri nerambursabile. Specialiștilor le sunt clare piedicile care stau în calea investitorilor și a României: ”nu există drumuri, nu există infrastructură sau mână de lucru calificată, dar nici nu există o gândire strategică”.

Judeţele cu cel mai mic număr de investitori străini sunt şi cele mai sărace, lucru cauzat mai ales de lipsa investiţiilor, prin urmare cheltuiesc şi cel mai mult pentru „protecţia socială“. Situația locurilor de muncă din aceste județe este și ea deplorabilă, în multe din aceste judeţe, principalii angajatori fiind fie spitalele de stat, fie direcţiile de asistenţă socială.

Harta companiilor străine din România, realizată de Ziarul Financiar pe baza datelor Registrului Comerţului arată că există 14 judeţe în care activează mai puţin de 1.000 de companii cu capital străin în fiecare judeţ. Din 192.000 de companii străine active la nivel naţional, în aceste judeţe sunt active doar 9.394 de companii, reprezentând 5% din totalul naţional.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*