Ultimele Știri

O studentă româncă a murit în urma accidentului rutier din Spania

accident spania

O studentă româncă a murit în urma accidentului rutier care a avut loc, duminică, în Spania, a comunicat MAE.

Consulatul general al Românirei la Barcelona este în legătură cu familia persoanei decedate şi cu autorităţile spaniole competente şi va acorda asistenţa consulară necesară, a precizat MAE.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Autobuz cu studenţi Erasmus, implicat într-un accident. Cel puțin 14 morți

Potrivit sursei citate, decesul studentei a fost confirmat de autorităţile spaniole în cursul nopţii de luni, ca urmare a procedurilor de identificare a victimelor.

Conform Digi 24, care citează autorităţile din Barcelona, tânăra are 24 de ani şi este din Iaşi.

De asemenea, Ministerul de Externe afirmă că reprezentanţii consulatului român au discutat cu directorul teritorial al Serviciilor de Protecţie Civilă, primele informaţii oferit de autorităţile spaniole referindu-se strict la cetăţenia persoanelor rănite în accident, printre care nu se aflau şi cetăţeni români.

Cel puţin 14 persoane au decedat şi alte 43 au fost rănite, duminică, după ce un autobuz plin cu studenţi Erasmus s-a izbit de o maşină, înainte de a se răsturna în apropiere de oraşul Freginals, din Catalonia, la doar 180 de kilometri sud de Barcelona. În accident au decedat 13 studenţi şi şoferul autobuzului.

Studenţii se întorceau de la festivalul anual Las Fallas din Valencia, atunci când autobuzul cu 60 de pasageri s-a izbit de o maşină la ora locală 6.00 A.M.

Autobuzul avea drept destinaţie Barcelona, însă s-a răsturnat pe autostrada A7, în apropiere de oraşul Frefinals.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*