Ultimele Știri

O școală a fost închisă după ce a fost modernizată, în timp ce mii de elevi nu au unde învăța

scoala modernizata inchisa

O școală din județul Iași a fost modernizată în anul 2009. Nu după mult timp, mai exact în 2011, unitatea de învățământ a fost închisă și nimeni nu își asumă responsabilitatea pentru banii care au fost irosiți.

Motivul pentru care școala a fost închisă este acela că sunt prea puțini copii. Însă acum șase ani, când s-au făcut lucrările de modernizare și s-au cheltuit banii, nimeni nu și-a pus această întrebare.

Şcoala din satul Horodiştea a fost modernizată în anul 2009. Lucrările au costat 300.000 de lei, dar doi ani mai târziu şcoala a fost închisă pentru că în localitate erau prea puţini elevi. Nimeni nu-şi asumă răspunderea pentru banii irosiţi. „Selecţia a făcut-o Inspectoratul Şcolar, dar şi noi ne doream ca toate şcolile din comună să fie reabilitate. Nu mi-au cerut nicio părere, nimic. Doar atât, eu am spus că sunt nemulţumit de felul în care se cheltuie banii publici”, a declarat Vasile Creţu, fostul primar al comunei Cotnari.

Aceeaşi soartă riscă să o aibă şi şcoala din satul Rediu-Aldei. Primăria a investit o jumătate de milion de lei într-o clădire nouă, cu etaj şi cinci săli de curs în care învaţă doar 15 preşcolari.

În timp ce în unele localităţi s-au risipit bani cu şcolile, în altele nu s-au făcut investiţii de zeci de ani. Este şi motivul pentru care o treime din cele 665 de unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi nu au primit anul trecut autorizaţie sanitară.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*