Ultimele Știri

O româncă în semifinala festivalului George Enescu!

Adela Liculescu, o tânară în vârstă de 21 de ani, este singura reprezentantă a României care a ajuns în semifinala festivalului „George Enescu”, la secţiunea pian.

Adela este studentă la Universitatea de Muzică din Viena, a susţinut recitaluri şi concerte pe scenele din Viena, Berlin, Munchen, Veneţia, Gdansk, Bucureşti, Cluj şi printre cele mai importante premii pe care le-a câştigat se numără premiul I la concursul „Elena Rombro Stepanow Klavierwettbewerb” (Viena, 2012) şi premiul I la Olimpiada Naţională de interpretare instrumentală.

Etapa a II-a a Concursului Internaţional „George Enescu” la secţiunea Pian s-a desfăşurat duminică şi luni, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti iar juriul de specialitate a decis, concurenţii calificaţi pentru semifinala concursului. Se vor duela în acorduri muzicale, pentru câştigarea celui mai mare premiu, mult râvnitul trofeu al festivalului „George Enescu”:  Evgeny Brakhman (Rusia), Vassilis Varvaresos (Grecia), Josu De Solaun (Spania), Ilya Rashkovskiy (Rusia), Adela Liculescu (România) şi Woogil Park (Coreea de Sud). Aceştia sunt candidaţii care s-au calificat în semifinala secţiunii Pian a Concursului Internaţional „George Enescu”.

Finala concursului, care constă în susţinerea unui concert cu orchestra, se va desfăşura în data de 27 septembrie 2014.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*