Ultimele Știri

O româncă ar putea merge într-o misiune pe Marte

planeta marte

O româncă stabilită în Canada a fost inclusă pe lista celor 100 de candidați pentru misiunea spațială Mars One.

Misiunea va avea loc în 2024, atunci când o echipă de astronauți va fi trimisă pe planeta Marte, cu scopul colonizării acesteia. 

Printre cei 100 de candidați care s-au calificat în runda a treia de selecție, se află și Andreea, o româncă de 34 de ani care s-a născut în România însă acum trăiește în Canada. Ea este pasionată de știință, aviație și explorarea spațială.

Doar 40 dintre ei vor intra în programul de antrenament pentru o călătorie pe Marte, finanţată prin intermediul unei emisiuni TV de tip reality-show, printre care, Andreea speră să fie și ea.

„Aş vrea să plec pe Marte pentru că vreau să iau parte, în acelaşi timp, la istoria şi viitorul omenirii. Mi-ar plăcea să fac parte din echipa care va construi fundaţia unei noi civilizaţii pe o nouă planetă. E doar o chestiune de timp până când omenirea va trebui să îşi găsească un nou habitat, pe o nouă planetă, iar această misiune reprezintă o oportunitate perfectă. Cred că sunt un candidat potrivit pentru această misiune, pentru că sunt independentă, iubesc provocările şi sunt suficient de încăpăţânată pentru a nu renunţa niciodată în faţa problemelor, îmi place aventura, îmi place să-mi asum riscuri, sunt curioasă din fire şi sunt demnă de încredere”, a spus Andreea.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*