Ultimele Știri

O româncă a câştigat un concurs de traduceri din limba engleză, cu peste 3.000 de participanți

O elevă de 17 ani din Craiova a câștigat un concurs de traduceri din limba engleză. Concursul s-a organizat la Bruxelles și au participat peste 3.000 de elevi din toată lumea.

Profesoara Mariei Tohăneanu și-a dat seama de potețialul elevei și a trimis-o la concursul organizat de Direcția Generală Traduceri de la Comisia Europeană. Textul tradus de eleva din Craiova din engleză în română sublinia importanţa arborelui genealogic în descoperirea propriei identităţi.

Ar fi o minune să mi se întâmple asta mie și după, când chiar mi s-a întâmplat, nu-mi venea să cred”, a spus Maria Tohăneanu.

Maria dorește să studieze, după terminarea liceului, la Facultatea de Drept European din Olanda. 

„Concursul Juvenes Translatores a reprezentat o confirmare a talentului meu pentru limbile străine. Pe lângă engleză, vorbesc franceză, puțină italiană și germană. Nu este deosebit de dificil să faci o traducere bună, dar trebuie să ai anumite calități, să simți limba, să transmiți informația cât mai firesc, ca și cum tu ai fi acela care rostește acele lucruri pentru prima dată”, a mărturisit Maria Tohăneanu.

Pentru reuşita ei, eleva din Craiova va primi o diplomă de traducător recunoscută în toată Uniunea Europeană. Iar reprezentanţii Comisiei o vor trimite în excursie la Bruxelles, împreună cu unul dintre părinţi şi profesoara de limba engleză. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*