Ultimele Știri

O româncă a câștigat în Anglia titlul de cea mai bună asistentă medicală

O româncă a câștigat titlu de “Cea mai bună asistentă medicală” din Anglia. Lia Smochină lucrează de 8 ani într-un cămin de bătrâni din Londra.

Lia Smochină s-a hotărât în urmă cu 8 ani să părăsească țară și spitalul din Bacău, acolo unde lucra, pentru un trai mai bun. Aceasta a plecat în Londra, unde a aplicat pentru licența de liberă practică. Câștigând licența a început să lucreze ca asistent medical, pe un post permanent, într-un cămin de bătrâni. Munca, seriozitatea și perseverența, au ajutat-o pe Lia să promoveze în scurt timp. Astfel, în 2011 aceasta a devenit managerul căminului.

În 2013 a mai urcat o treaptă a succesului, fiind numită “deputy manager”, adică director adjunct, post pe care îl deţine şi astăzi la un azil din Londra.

Cea mai mare recompensă a muncii ei a venit la sfârşitul anului trecut, când Lia Smochină a fost anunţată că este nominalizată pentru titlul de “Nurse of the year”, la recomandarea departamentului de îngrijiri paliative din cadrul Sistemului Naţional de Sănătate englez. Supriza și mai mare a fost când a primit premiul pentru ”Cea mai buna asistentă medicală”.

„Când mi-am auzit numele am fost copleşită, chiar nu am crezut că voi câştiga. A fost o experienţă unică atunci când am urcat pe podium în lumina reflectoarelor şi mi-a fost înmânat premiul”, a povestit Lia Smochină.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on O româncă a câștigat în Anglia titlul de cea mai bună asistentă medicală

  1. Vă rog trimiteți această fotografie celor de la Chanel să poată aprecia și ei valoarea reală a românilor din Anglia căci ei se uită doar pe străzi și poate nu au timp pentru rezultate de excepție !

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*