Ultimele Știri

O rămășiță spațială se va dezintegra vineri deasupra Pământului

O rămășiță spațială, aparținând probabil unei rachete lunare, va intra în atmosferă vineri și se va dezintegra deasupra apelor teritoriale ale statului Sri Lanka, a anunțat Agenția spațială europeană (ESA), preluată marți de AFP.

Specialiștii de la ESA anunță că venimentul nu reprezintă niciun risc pentru oameni.

„Evenimentul prezintă un risc extrem de slab pentru oameni, dar s-ar putea să ajute oamenii de știință să înțeleagă mai bine felul în care reacționează obiectele — naturale sau fabricate de om — în contact cu atmosfera terestră”, subliniază ESA.

Rămășița, botezată WT1 190F, urmează să se îndrepte spre Terra și să se dezintegreze în atmosferă în jurul 06h18 GMT, 11h48 în Sri Lanka, a declarat AFP Jeremie Vaubaillon, astronom la Observatorul parizian. Obiectul, care are „cel mult câțiva metri diametru”, se va încălzi mult la intrarea în atmosferă, la circa 100 de kilometri de Pământ, și se va dezintegra, potrivit ESA.

„Nu există pericole pentru oamenii de pe uscat fiindcă resturile vor cădea în apă”, afirmă Jeremie Vaubaillon. „În schimb, ar fi bine ca pescarii sri-lankezi să evite zona spre prânz, ora locală, fiindcă atunci ar trebui să aibă loc căderea micilor rămășițe în apă”, apreciază el.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*