O problemă rar întâlnită: O localitate are prea multe locuri de muncă și case vacante. Cum încearcă să îi convingă pe oameni să vină aici

  • Nicoleta Ungureanu
  • 1 iulie 2016
  • Social

O localitate se confruntă cu o problemă rar întâlnită, dispune de foarte multe locuri și case vacante, însă prea puțini oameni, conform The Guardian.

Este vorba despre o localitate din Noua Zeelandă, numită Kaitangata, și a lansat o campanie pentru a atrage cât mai mulți rezidenți. Oamenii care se hotărăsc să se mute în Kaitangata vor primii o casă şi pământ la un preţ foarte atractiv, 122.000 de lire sterline, scrie The Guardian. Bryan Cadogan, primarul al districtului Clutha din care face parte şi Kaitangata, estimează că sunt cam 1000 de locuri de muncă vacante. Marele angajator din zonă este o fabrică de procesare a laptelului.

Inițiativa autorităților este suținută și d eun fermier, Evan Dick, care s-a oferit să le ofere sprijin oamenilor care vor să se relocheze în Kaitangata.

Sunt o comunitate de modă veche. Nu ne încuiem casele, ne lăsăm copii să se joace liberi. Avem slujbe, avem case, dar nu avem oameni. Vrem ca acest oraş să devină unul viu din nou, îşi aşteptăm pe oameni cu braţele deschise”, a spus el.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *