O poliţistă franceză susţine că a fost pusă să ascundă adevărul despre atacul din Nisa

  • Nicoleta Ungureanu
  • 26 iulie 2016
  • Externe
atentat franta

O poliţistă franceză acuză că a fost pusă să ascundă adevărul în legătură cu seara atentatului din Nisa. Aceasta susține că în dispozitivul de securitate de pe promenadă nu era niciun echipaj al Poliţiei Naţionale și că poliţiştii locali care au încercat să impiedice camionul atacatorului nu aveau arme.

Sandra Bertin declară că un şef din Poliţia Naţională i-ar fi cerut să ascundă adevărul și să șteargă din sistem înregistrările cu primele clipe ale atacului, de unde reieşea clar, spune ea, haosul din primele momente ale intervenţiei forţelor de ordine.

„La o zi după atacul cu camion, Cabinetul ministrului de Interne a trimis un comisar (…) Persoana mi-a cerut un raport în care să precizez punctele în care există o prezenţă a Poliţiei Municipale, barierele, şi să scriu că, în două puncte din dispozitivul de securitate existau şi poliţişti naţionali.

I-am spus că nu am de gând să scriu ceea ce n-am văzut”, a declarat Bertin în Journal de Dimanche.
Sandra Bertin a fost dată în judecată pentru defăimare de către ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, acesta negând acuzațiile.
De asemenea, premierul francez Manuel Valls a declarat, luându-i apărarea lui Cazeneuve, că aceste declaraţii sunt false şi menite doar să destabilizeze guvernul, conform Gândul.info.
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *