O piramidă ascunsă sub nisip ar putea deveni cunoscută ca fiind cea mai mare construcție realizată vreodată. Aceasta are un volum dublu față de Marea Piramidă din Giza – FOTO

  • Nicoleta Ungureanu
  • 30 august 2016
  • Social

Marea Piramidă din Giza este cea mai populară structură de acest tip din întreaga lume, însă adevărul este că nu reprezintă cea mai mare construcție realizată vreodată.

Titlul este deţinut de Marea Piramidă din Cholula, un templu aztec din Puebla, Mexic, al cărei volum este dublu faţă de cel al construcţiei antice din Egipt, conform BBC.

Piramida din Cholula se află sub straturi groase de pământ, care o fac să arate mai degrabă ca un munte şi nu ca un templu, acesta fiind motivul pentru care nu a devenit foarte cunoscută până acum. De altfel, acesta este motivul pentru care construcţia a trecut neobservată de Hernán Cortés, în momentul în care a început cucerirea teritoriului actual al Mexicului.

Majoritatea istoricilor presupun că ,,Tlachihualtepetl” (,,muntele făcut de om”) a fost construită în jurul anului 300 î.Hr., de comunităţi diferite, pentru a-l onora pe zeul Quetzalcoatl, cu toate acestea însă, originea piramidei este încă incertă.

piramida cholula

piramida cholula 1

piramida cholula 2

(Biserica La Iglesia de Nuestra Señora contruită pe piramidă)

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *