Ultimele Știri

O petiţie online pentru demiterea ministrului Oprea a adunat în 4 zile aproape 16.000 de semnături

O petiţie online intitulată „Demisia, Oprea! Încetaţi abuzul de coloane oficiale!” a adunat aproape 16.000 de semnături, fiind inițiată la două zile de la moartea polițistului Bogdan Gigină, care însoţea coloana oficială a vicepremierului.

Petiția este lansată pe site-ul petitieonline.com și în cadrul acesteia se solicită demiterea ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, pentru abuzul de funcţie în folosirea ilegală a coloanelor oficiale.

„Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) a murit marţi seară, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală. Moartea sa tragică a adus la lumină un abuz petrecut în acele cirscumstanţe, pentru care autorul trebuie să răspundă”, scrie în deschiderea petiţiei, intitulată „Demisia, Oprea! Încetaţi abuzul de coloane oficiale! Încetaţi abuzul de legitimaţii! STATUL SUNTEM NOI!”.

Iniţiatorii şi semnatarii petiţiei mai cer Parlamentului începerea unei anchete privind folosirea coloanelor oficiale în trafic şi a însemnelor oficiale de către maşinile oficiale ale instituţiilor (inclusiv afişarea însemnelor oficiale pe maşini private).

„Cerem Parlamentului să legifereze limitarea strictă a coloanelor oficiale doar pentru Preşedintele ţării, pentru şeful Guvernului şi doar pentru situaţii de urgenţă, necesitatea folosirii trebuind să fie explicată prin documente publice, transparentizate post-factum, în fiecare caz. Solicităm interdicţia afişării logo-urilor, legitimaţiilor şi însemnelor oficiale ale unor instituţii ale statului de către demnitari, oficiali sau alţi angajaţi ai diverselor instituţii (Parlament, ministere, alte autorităţi). Există tendinţa intimidării poliţiei prin afişarea acestor însemne. Ele trebuie limitate strict pentru folosinţa locurilor de parcare ale instituţiei şi ar trebui să fie ilegală (asimilabilă abuzului de functie) afişarea lor pe drumuri publice”, mai scrie în petiţie.

De asemenea, inițiatorii petiției solicită și demiterea şefilor Brigăzii Rutiere a Capitalei şi a comisarilor „care au permis folosirea ilegală de către ministrul Gabriel Oprea” a coloanei oficiale, în 20 octombrie, din care a făcut parte agentul de poliţie Bogdan Gigină.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*