Ultimele Știri

O parlamentară din Italia și alte 40 de persoane, anchetate pentru că au insultat o româncă

torino

Parchetul din Torino anchetează 40 de persoane, inclusiv o parlamentară din Mişcarea Cinci Stele, pentru că au insultat pe Facebook o româncă în vârstă de 31 de ani care a vrut să candideze la alegerile locale din Torino din partea Partidului Democrat, relatează La Repubblica.

>Parlamentara Laura Castelli a publicat pe Facebook o fotografie în care românca, Lidia Roşcăneanu, apare alături de primarul din Torino, Piero Fassino (Partidul Democrat). Castelli a notat că femeia a fost casieră în barul din Palatul de Justiţie, care era administrat de o „companie intrată de trei ori în faliment”, cu o „scădere suspectă a valorii”. Italianca s-a întrebat, la final, „ce legături există”.

Din fotografia apărută pe internet a fost tăiată o altă candidată, care se află în partea cealaltă a primarului din Torino, a adăugat românca.

Postarea a primit foarte multe comentarii din partea a cel puţin 40 de utilizatori de internet care au insultat-o şi au făcut aluzii cu caracter sexual la adresa româncei.

Potrivit procurorilor, comentariile au fost scoase ulterior de pe internet, astfel că poliţia judiciară nu poate să le dea de urmă autorilor. Sarcina îi va reveni avocatului părţii civile, Gianluca Orlando.

„Am candidat într-o circumscripţie pentru că nu erau alţi reprezentanţi ai comunităţii române, care este destul de numeroasă în oraş. Fratele meu mai mare, din România, este foarte activ într-un partid de inspiraţie socială şi democrată, eu cu aceste idei am crescut. Dar după acea postare, nici măcar nu mi-am mai prezentat documentele pentru a fi înscrisă pe listă. Nu am mai putut. În afară de insultele de pe internet, unde mă descriau ca amanta lui Fassino şi chiar mai rău de atât, chiar şi cei care frecventau tribunalul mă arătau cu degetul. Şi eram doar o casieră”, a declarat românca la Parchet.

Roşcăneanu a precizat că i s-a propus să candideze în decembrie 2015 şi că s-a înscris în PD pe 31 martie 2016.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*