O nouă serie de cutremure în sud-vestul Japoniei

  • Nicoleta Ungureanu
  • 1 septembrie 2016
  • Externe

Mai multe cutremure au lovit, începând de miercuri, regiunea Kumamoto din sud-vestul Japoniei, aceasta fiind deja afectată de cutremurele din primăvară, conform AFP.

Începând de miercuri la orele 10.03 (01.03 GMT) până joi la orele 06.33 (miercuri, 21.33 GMT), în această regiune a insulei Kyushu au fost înregistrate nouă seisme. Conform informațiilor furnizate de presa străină, nu s-au înregistrat pagube importante și nu există riscul de tsunami.

Cel mai puternic s-a produs miercuri la primele ore ale serii, cu o magnitudine de 4,9 potrivit Agenției naționale de meteorologie, dar, fiind la o adâncime de numai 10 kilometri, a fost resimțit puternic la suprafață.

Această zonă este deja afectată, în luna aprilie fiind zguduită de seisme puternice care s-au soldat cu aproape 50 de morți și alte zeci de decese din cauza deteriorării condițiilor de trai ale persoanelor evacuate.

Zeci de mii de persoane au fost obligate atunci să își părăsească temporar domiciliul, după ce două importante cutremure și peste 1.500 de replici au fost înregistrate pe o perioadă de mai multe săptămâni.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *