Ultimele Știri

O nouă reformă ar putea avea loc în audiovizualul românesc

Valentin Jucan, membru CNA, propune o reformă în mediul audiovizualului românesc, care să oprească fenomenul de pierdere a credibilității de care acest mediu dă dovadă. Această nouă reformă ar implica atât Televiziunea Publică şi Radioul, dar şi Consiliul Naţional al Audiovizualului.

Membrul CNA este de părere că audiovizualul și-a pierdut credibilitatea mai ales în perioada electorală, când ”defectele majore ale televiziunilor” au fost evidențiate:

„Perioada de campanie electorală a dat prilejul televiziunilor şi CNA-ului să îşi arate defectele majore şi complicitatea la o manipulare fără precedent în România. 

O parte a observatorilor media au recţionat tranşant la abandonul corectitudii şi a bunului simţ manifestat de televiziuni. Actuala majoritate politică din Parlament a lăsat CNA fără funcţionalitate exact în debutul turului doi de scrutin pentru alegerile prezidenţiale, deci, în imposibilitate de a aplica legea”.

laura-300x225Citeşte şi: Șefa CNA, Laura Georgescu intră în vizorul DNA

 

 

 

Acesta a propus trei teme care ar putea conduce la restabilizarea audiovizualului românesc și țin de: televiziuni (altele decât TVR), Televiziunea Publică și Radioul și Consiliul Național al Audiovizualului (CNA). Prin cele trei puncte prezentate de acesta în propunerea sa, dorește să apeleze la menținerea unei prese independente, în care ”manipulările la care recurg majoritatea televiziunilor sunt blamate și respinse public”.

”De curând a existat un apel către Comisiile pentru cultură din Parlament, în sensul numirii a patru noi membri CNA, formulat de Centrul pentru jurnalism independent, apel binevenit, dar, în opinia mea, incomplet.

Consider că actualul context, în care manipulările la care recurg majoritatea televiziunilor sunt blamate şi respinse public de către români, este cel mai potrivit pentru concertarea eforturilor de resetare a spaţiului audiovizual, în sensul reacceptării valorilor unei prese independente.

De aceea mă adresez organizaţiilor care supraveghează presa radio-tv, le solicit sprijinul, le solicit să îşi facă auzite vocile, le solicit să cheme la dialog principalii responsabili pentru dezastrul din audiovizualul românesc, acum, când încă se mai poate”.

Valentin Jucan cere CNA-ului să numească patru membri noi, care să deblocheze activitatea Consiliului. Prin această metodă, acesta consideră că s-ar putea ajunge la schimbarea comportamentului politic de care a dat dovadă CNA până acum.

lauraCiteşte şi: Procurorii fac percheziții la sediul CNA

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*