Ultimele Știri

O nouă provocare pe Facebook: ”Și tu poți salva o viață”!

Donezi sânge, postezi un filmuleţul făcut în timpul donării, pe Facebook, iar dacă acesta are multe aprecieri, poţi câştiga o tabletă sau o excursie.

Campania este organizată de Asociaţia Pentru Educaţie şi Siguranţă Rutieră (AESR), în parteneriat cu Patriarhia Română, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Tineretului şi Sportului, Consiliul Judeţean Sălaj, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Sălaj, Centrul Judeţean de Transfuzii, Asociaţia pentru Promovarea Calităţii în Educaţie, Centrul Judeţean de Asistenţă Psiho-pedagogică și Asociația ”Din inimă pentru Sălaj”, îi îndeamnă pe elevii din Sălaj să doneze sânge, printr-un program inedit.

Startul campaniei se dă luni, 6 octombrie 2014, începând cu ora 9.00, la Liceul Tehnologic Nr. 1 Surduc, continuându-se în aceeași zi în orașul Jibou, de la ora 11.00, și comuna Hida, de la ora 13.30. Marți, 7 octombrie 2014, acțiunea va debuta la ora 9.00 la Liceul ”Cserey-Goga” Crasna, continuând la ora 11.00 la Colegiul Național ”Simion Bărnuțiu” din Șimelu Silvaniei, iar de la ora 13.00, la Liceul Tehnologic Nr. 1 Sărmășag. Miercuri și joi, activitățile din cadrul proiectului sunt organizate în unitățile de învățământ liceal din Municipiul Zalău.

donare

Scopul acestei campanii este de a încuraja donarea de sânge deoarece spitalele din judeţul Sălaj dar şi din restul ţării se confruntă cu o lipsă de sânge necesară pentru transfuzii. 

Proiectul este acceptat de părinţi, de unităţile de învăţământ şi de tineretul potenţial donator. Pot să doneze doar persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani şi care sunt sănătoase şi apte pentru a face acest lucru. Cantitatea de sânge prelevată la recoltare este de 450 de ml.

Organizatorii vor să îi stimuleze pe elevi, să vină în număr cât mai mare la secţia de donare, prin urmare le oferă două premii, celor care strâng cele mai multe aprecieri pentru filmuleţele postate pe contul personal de Facebook, filmuleţ făcut în timpul donării. Premiile constau într-o excursie la Bucureşti şi o tabletă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*