O nouă propunere a Gabrielei Firea. Ce s-ar putea întâmpla în curțile şcolilor, după ore

Criticat pentru că a interzis evenimentele sportive organizate la final de săptămână pe Bulevardul Kisseleff, primarul Capitalei vine cu o propunere: sport în curtea şcolii, după terminarea orelor. În primă fază, va fi vorba de un program pilot, care ar urma să fie extins în toate şcolile din Bucureşti, dacă are succes.

Curţile celor 400 de şcoli şi licee din Bucureşti ar urma să se transforme în terenuri de sport, după încheierea cursurilor, anunţă primarul Gabriela Firea, care spune că a discutat ideea cu edilii de sector şi cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Gabriela Firea: „E nevoie şi de o mică investiţie. Unele curţi au diferite imperfecţiuni, şi sunt gropi, sunt pietre, nu sunt amenajate, dar printr-un efort comun putem amenaja aceste curţi”

Directorii de şcoli spun că sunt de acord cu ideea, dar cer măsuri de siguranţă bine stabilite.

Andreea Bodea, director Colegiul Naţional I.L. Caragiale: „Să pui la dispoziţia publicului un spaţiu cum este o curte de colegiu trebuie în primul rând să securizezi acest spaţiu pentru că populaţia este în general necivilizată când este vorba de spaţiul public. Cine asigură paza? Cine asigură accesul? Cine poate garanta că în sine clădirea nu va fi vandalizată?”

Tot la siguranţă se gândesc şi locuitorii Capitalei.

„Să aibă pază. Să nu fie copiii bătuţi, elevii şcolii sau chiar şi copii care se duc în curtea şcolii”.

În urmă cu două săptămâni, Primaria Capitalei a anulat evenimentul Via Sport, care avea loc în fiecare week-end pe bulevardului Kiseleff, pe motiv că îngreunează traficul rutier. 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *