Ultimele Știri

O nouă lege pentru convertirea la iudaism în Israel

După ce legea convertirii la iudaism a generat instabilitatea politică din ultimele luni, Israelul a aprobat o nouă lege care va facilita convertirea la iudaism, o mișcare care va încuraja sute de mii de israelieni să devină evrei.

Noua lege  prevede ca marele rabin din fiecare oraş israelian să poată poate institui şi conduce o curte care să se ocupe de convertiri potrivit criteriilor stabilite de Marele Rabinat al Israelului.

Israelul are 364.000 de cetățeni  care sunt declarați „fără religie”, cei mai mulți dintre ei emigrând din fosta Uniune Sovietică. Aceștia nu sunt percepuți ca evrei în definiția strictă a legii iudaice, cu toate că majoritatea au ascendență iudaică, însă sunt considerați, în continuare, israelieni de către stat.

Ministrul  israelian al Justiției Tzipi Livni a dat asigurări că noua lege este „o veste excelentă pentru sute de mii de cetăţenii care trăiesc printre noi şi au fost încurajaţi să emigreze în cadrul Legii Întoarcerii, dar care până acum erau consideraţi cetăţeni de rangul doi”.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu aproape că reușise să  compromite reforma atunci când  și-a retras sprijinul pentru aceasta, acum două săptămâni, însă a fost forțat să o supună din nou la vot, atunci când legislația  Knessetului (organul legislativ unicameral al Israelului, ce este format din 140 de membrii), care conține reforme similare, a fost aprobată de comisie.

Marele Rabinat, dominat de ultraortodocşi, urmează să se reunească pentru a lua o decizie cu privire la această lege, potrivit unui purtător de cuvânt.

Preşedintele Agenţiei pentru imigraţie, Natan Sharansky, a apreciat că legea este „crucială pentru asimilarea şi integrarea a numeroşi imigranţi israelieni”.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on O nouă lege pentru convertirea la iudaism în Israel

  1. Dupa ce ajung o forta, evreii v-or construi zidurile Ierusalimului, templu in care il aseaza pe Anticrist. Cititi cartea „Viata lui Zamolxe” veti intelege originea omului si vietii pe pamint. Oamenii au fost condusi de Ingeri,Zei,Faraoni,Inparati si Regi, sefi de state…Anticrist-Satana, la sfirsitul lumii.S-au….

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*