Ultimele Știri

O nouă lege a Educației? Câtă nevoie avem de ea

Ministrul Educației susține că România are nevoie de o nouă lege a Educației, care să implice în primul rând o altă clasificare a universităților, realizată într-un mod cât mai transparent. Acesta menționează că actualul document este deja amendat prin trei ordonanțe de urgență.

Sorin Cîmpeanu este de părere că universitățile au  avut parte de o clasificare incorectă, bazându-se pe criterii neasumate și incorecte: „Asta pentru că am avut clasificare şi ierarhizare pe baza unor criterii neasumate şi nerecunoscute de nimeni. Trebuie să se ţină seama că nu putem compara universităţi politehnice cu cele de muzică, iar pe cele de medicină cu cele de educaţie fizică”

Noul ministru menționează că va susține proiectele începute de Mihnea Costoiu, întrucât acesta a reușit să „impună cercetarea pe agenda publică”, prin proiecte și nu prin fonduri, pentru prima dată în sistem.

„Putem spune că domnul Costoiu a fost primul ministru al Cercetării care a reuşit să impună cercetarea pe agenda publică, cercetarea ca motor al progresului şi sursă de creştere a competitivităţii. Mă refer nu numai la nivel naţional, ci şi internaţional. De aceea, o prioritate va fi susţinerea cercetării aplicative şi transferul rezultatelor cercetării în mediul real. Susţin şi ideea constituirii de consorţii, pentru mai buna accesare de fonduri, internaţionalizarea univeristăţilor şi continuarea proiectelor începute – ELI (laserul de la Măgurele – n.r.) şi Dunăre-Delta Dunării -Marea Neagră,” afirmă Sorin Cîmpeanu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*