Ultimele Știri

O nouă excludere din ALDE: Cine vorbește de integritate și scoaterea penalilor de pe liste este exclus

Daniel Constantin Călin Popescu tăriceanu

Cătălin Frangulea, vicepreşedinte al Organizaţiei de Tineret a ALDE, le-a trimis o scrisoare deschisă colegilor din conducerea TLDE în care le cere ca, la şedinţa Biroului Politic Naţional al organizaţiei, să fie adoptate criterii de integritate care să se aplice candidaţilor la alegerile parlamentare. Acesta a fost exclus din partid, dar cazul său nu e singular.

Senatorul Vasile Nistor a anunțat că se așteaptă să se așteaptă să fie exclus din partid după ce i-a cerut demisia lui Tăriceanu pe motive de integritate. De asemenea, deputatul Cătălin Drăgușanu a fost exclus din ALDE.

„Conducerea ALDE pune pumnul în gură tinerilor care cer adoptarea unor criterii de integritate. Am recomandat ca niciun candidat aflat în orice fază a urmării penale sau condamnat pentru fapte de corupție, asociate corupției, incompatibilitate sau trafic de influență să nu aibă dreptul de a reprezenta partidul în viitoarele alegeri. Vineri am descoperit că propunerea formulată de mine – și susținută de mai mulți colegi – a dus la anularea ședinței Biroului Politic Național al Tineretului ALDE. La solicitarea conducerii centrale a ALDE, întâlnirea de sâmbătă a fost anulată, urmând a fi reprogramată peste o săptămână, în București, doar în prezența celor doi co-președinți ai partidului. Totuşi, sâmbătă, cele două facţiuni TC şi TLR, căci vorbim despre facţiuni şi nu grupuri din moment ce susţin penalii, s-au întâlnit în şedinţe separate şi au decis excluderea mea din partid doar pentru că am avut curajul să iau poziţie faţă de deciziile conducerii seniorilor. Prin încercarea de a suprima acţiunile celor care nu îşi doresc persoane certate cu legea în partid, conducerea ALDE demonstrează că nu a înţeles valorile liberale şi democratice pe care le tot promovează în faţa alegătorilor”, a zis Cătălin Frangulea.

Acuzații grave în ALDE

„În urma scrisorii mele de vineri, toţi se întrebau de unde sunt: de la TC sau de la TLR? Răspunsul este simplu domnilor, sunt de la ALDE! (…) Din păcate, ALDE pare a fi acaparat de un grup de interese ce protejează oamenii certaţi cu legea şi denumirea partidului de Alianţa Liberalilor şi Democraţilor a devenit Alianţa Dictatura Penalilor. Prin îndepărtarea celor care sunt incomozi seamănă tot mai mult cu un partid de origine sovietică. (…) Nimeni nu ar putea propune un set de reguli de integritate în orice alt scop decât creșterea calității viitorului Parlament și nimeni nu s-ar putea opune decât dacă promovează interese personale sau de grup. În urma intervenției conducerii centrale, tineretul ALDE a încetat să mai fie reprezentativ. Conducerea centrală ne-a demonstrat că avem dreptul să existăm în acest partid doar în măsura în care imităm comportamentul seniorilor, oricare ar fi acesta. Pentru un partid declarat liberal, o astfel de atitudine este inadmisibilă”, a transmis Cătălin Frangulea.

Acuzații venite din filiala Neamț

„Decizia este un joc de imagine. Acest birou judeţean care este într-o formă nestatutară pentru că nu s-a respectat paritatea din statut nu poate să dea afară din partid un membru al Biroului Politic Central. Eu sunt vicepreşedinte la nivel naţional. Ce s-a întâmplat aseară este un joc de imagine pe care Ion Asaftei (copreşedinte ALDE Neamţ – n.r.) îl face pentru a scăpa de mine şi a se poziţiona pe primul loc pe lista la Camera Deputaţilor. Totul este o bătălie pentru candidatura de la parlamentare. Am discutat cu domnul Daniel Constantin şi la fel a precizat şi dumnealui, că nu este posibilă o astfel de acţiune”, a declarat deputatul Cătălin Drăguşanu.

Senatorul ALDE Vasile Nistor i-a solicitat luni copreședintelui formațiunii, Călin Popescu-Tăriceanu, să își prezinte demisia din funcția de președinte al Senatului întrucât este „acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului”.

„Sunt pregătit și pentru acest lucru (excluderea din partid — n.r.). (…) Dacă domnii colegi vor lua această decizie înseamnă că se autodistrug ca oameni politici pentru că numai un congres poate să hotărască ce se întâmplă în interiorul unui partid, nu dl Tăriceanu, nu dl Daniel Constantin, nu dl Vasile Nistor, nu dl Barbu. (…) Eu am ieșit cu aceste criterii de evaluare pentru că am simțit că partidul va dispărea din politică în momentul în care acești oameni (cu probleme în Justiție — n.r.) vor ocupa locurile pe listă. (…) Dacă se consideră abatere disciplinară că impui niște criterii de evaluare, să respecte niște criterii pe care majoritatea românilor și le dorește, înseamnă că este clar, pot să o facă. Le urez succes”, a declarat Nistor

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on O nouă excludere din ALDE: Cine vorbește de integritate și scoaterea penalilor de pe liste este exclus

  1. martin adrian vicentiu // 3 octombrie 2016 at 9:19 // Răspunde

    SUNT DIN PIATRA NEAMT AM FACUT CAMPANIE PENTRU CATALIN DRAGUSANU NU AM DORIT RECOMPENSE . PRIN ACTIVITATEA MEA CONSIDER CA CEL PUTIN 20 LA SUTA DIN VOTURILE OBTNUTE MI SE DATOREAZA .IN TIMPUL CAMPANIEI NU S-A SIMTIT PREZENTA LUI ASAFTEI .TRAIM ILUZII SPULBERATE IN CARE UNII MUNCESC IAR ALTII PANDESC SCAUNE. CLANUL DE LA PIATRA NEAMT VA AVEA VIATA LUNGA CU SPRIJINUL CELOR DE LA CENTRU

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*