Ultimele Știri

O nouă ediție a Marșului pentru Basarabia

Mii de oameni sunt așteptați duminică, 12 octombrie, la ora 14:00, în Piața Victoriei din București, pentru a afișa steaguri tricolore și pentru a fi solidari cu românii de peste Prut, care-și doresc unirea Republicii Moldova cu România. Această manifestație stradală are drept scop sensibilizarea opiniei publice asupra tematicii unioniste și transformarea unirii într-o prioritate pentru autoritățile românești.

Precum și la celelalte două ediții ale Marșului pentru Basarbia, organizate de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, în duminica următoare, bucureștenii vor fi martori la o manifestație, care apropie cele două maluri ale Prutului, înstrăinate pe parcursul istoriei.

Participanții la marș vor fi vopsiti pe obraz şi vor primi brățări și drapele în culorile comune ale celor două state: tricolorul, albastru-galben-roșu.

Unirea cu Republica Moldova este vazută drept singura solutie pentru cetățenii de peste Prut în actualul context geopolitic, iar la finalul manifestației va fi emis un apel către candidații la alegerile din luna noiembrie, în care se cer acțiuni pentru Unire și compatibilizarea sistemelor administrative.

În acest context pe 14 septembrie la Chișinău a fost organizat o asemenea manifestație la care au participat peste 3.000 de basarabeni. 


 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*