Ultimele Știri

O nouă disputa pe tema migrației. Ungaria: „Croația a abandonat cooperarea cu Europa”

Șeful diplomației ungare, Peter Szijjarto a răspuns criticilor aduse de minitrul de Interne croat, cu privire la gestionarea crizei imigranților. El a argumentat că afirmațiile ministrului croat ”nu pot fi luate în serios”, precizînd că respectivii migranți au refuzat să coopereze cu autoritățile ungare, informează agențiile de presă MTI și Hina.

Disputa a început atunci când Ranko Ostojic a cerut Ungariei „să nu dea lecții Croației cu privire la modul în care trebuie să-i trateze pe migranți”, după ce a lăsat aproape jumătate de milion de migranți — dintre care unii s-au înregistrat iar alții nu — să treacă către vestul Europei.

Ca replică la aceste critice, șeful diplomației ungare a afirmat că țara sa a primit peste 200.000 de migranți ilegali de la începutul anului, a avut grijă de ei și i-a înregistrat pe majoritatea conform normelor UE. 

„Croația a anunțat după o zi că nu este capabilă să-i înregistreze pe migranți și a abandonat cooperarea cu Europa”, a mai spus Szijjarto, întrebându-l pe Ostojic cum a putut Croația ”să pice testul Schengen într-o singură zi”, relatează MTI. 

Ostojic a declarat că țara sa nu poate adăposti refugiați, și le-a adresat spus țărilor care au criticat poziția Croației, argumentând că aceasta nu respectă reglile internaționale, să se întrebe mai degrabă ce au făcut ei pentru criza refugiaților.

Pe de altă parte, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, acuza, sâmbătă, Croația de ”încălcarea suveranității Ungariei” prin trimiterea migranților peste graniță într-un tren escortat de polițiști croați, informază Hotnews.

„În loc să facă în mod onest provizii pentru migranți, îi trimite direct în Ungaria. Ce fel de solidaritate europeană este aceasta?”, spunea Szijjarto într-o conferință de presă, susținută în orașul său natal Dunakeszi, adăugând că Ungaria va grăbi construirea unui gard „acolo unde mai e necesar” de-a lungul graniței cu Croația.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*