Ultimele Știri

O nouă decizie în dosarul de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, astăzi, recursul ANI în procesul în care președintele ales al României, Klaus Iohannis, este acuzat de incompatibilitate. 

Astfel, primul termen de la Curtea Supremă în procesul dintre Agenția Națională de Integritate și Klaus Iohannis a fost stabilit pentru data de 14 ianuarie, iar la acel moment acuzatul va fi instaurat la Palatul Cotroceni.
Decizia magistraților a fost luată în cameră de consiliu, de un complet format din trei judecători, care au analizat admisibilitatea în principiu a judecării în recurs a dosarului în care primarul Sibiului şi preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a contestat raportul ANI în care se arăta că acesta a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat Primăria Sibiu în Adunările Generale ale Acţionarilor de la societăţile Apă Canal şi Pieţe.

Recursul a fost formulat de Agenţia Naţională de Integritate, după ce în septembrie 2013, Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia lui Iohannis şi a dispus anularea deciziei de incompatibilitate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*