Ultimele Știri

O nouă cerere de arestare pentru Elena Udrea

elana udrea

Procurorii DNA cer din nou arestarea Elenei Udrea în dosarul Gala Bute și i se aduc noi acuzații.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada în care Elena Udrea a fost ministru Dezvoltării Regionale și Turismului, ar fi săvârșit trei fapte de luare de mită.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, cere sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale şi arestării preventive a Elenei Udrea pentru săvârşirea de noi infracţiuni în dosarul Gala Bute.

„Prezenta cerere este formulată în cauza în care se efectuează acte de urmărire penală în legătură cu atribuirea și folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului în perioada 2010 – 2012”, arată DNA.

La data de 7 februarie 2011, Udrea Elena Gabriela i-a cerut lui Gardean Adrian ca din sumele primite de la minister să facă mai multe „sponsorizări”, transmițându-i că trebuie să discute detaliile cu Nastasia Gheorghe, secretarul general al ministerului. Ulterior, Udrea Elena Gabriela i-a cerut lui Nastasia Gheorghe să îi comunice lui Gardean Adrian că suma solicitată este în cuantum de 10% din valoarea plăților efectuate și care urmau să fie efectuate în cursul anului 2011, spun procurorii.

Suma de 900.000 euro a fost predată de Nastasia Gheorghe ministrului Udrea Elena, iar diferența de 3.000.000 lei a fost transferată de S.C. Termogaz Company S.A. în contul S.C. Europlus Computers S.R.L. la data de 28.12.2011, în baza unui contract fictiv de publicitate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*