Ultimele Știri

O nouă autostradă va putea fi folosită din luna noiembrie

Șantierele din România au evoluat diferit din august până în prezent și o nouă autostradă ar putea fi deschisă înainte de finalul acestui an. Pe tronsoane precum Nădlac-Arad, lotul 1, cu o lungime de 22,2 kilometri, s-a lucrat intensiv în ultimele 2 luni, realizându-se o evoluție de la circa 34% la 75%.

Pe autostrăzi precum Sebeș-Turda, lo­turile 3 şi 4 (38,7 kilometri), avansul a constat în acelaşi interval în trecerea de la stadiul de proiectare şi pre­construcţie la cel de lucrări pregă­titoare pentru construcţia propriu-zisă, utilajele aflându-se deja pe teren, potrivit datelor transmise de CNADNR, conform ZF. Șantierele care se află momentan în lucru în România, se întind pe o lungime 200 de kilometri şi au suferit un cost total de peste 1 miliard de euro.

De asemenea, și lotul al treilea al tronsonului Orăştie-Sibiu (22,1 kilometri), care a avansat de la un stadiu fizic de execuţie de circa 82% în vară la aproximativ 91% în prezent. Cu toate acestea, cei 200 de kilometri de autostrăzi care se află în lucru în prezent sunt insuficienţi pentru a readuce pe plus un sector al construcţiilor de infrastructură care a cunoscut în primele 8 luni ale anului un declin de 28%.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*