Ultimele Știri

O nouă amânare pentru cardul de sănătate

Cardul de sănătate trebuia să devină obligatoriu începând de la 1 februarie 2015. Autorităţile au amânat pentru a cincea oară implementarea cardului de sănătate, pentru că sunt sute de mii de oameni care nu l-au primit.

350 de mii de români nu au primit încă acest card de sănătate fără de care nu poți beneficia de servicii medicale. Prin urmare, autorităție au amânat termenul limită până când acesta ar trebui să devină obligatoriu. Asftel abia de la sfârşitul lunii iulie sau cel târziu începutul lunii august cardul va deveni obligatoriu.

„Continuăm să acordăm servicii atunci când cineva nu poate să prezinte cardu. Acest lucru la un moment dat se va opri. Probabil că la sfârşit de iulie, început de august va deveni doar cardul”, spune Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS.

Iniţial, cardul trebuia să devină obligatoriu la 1 februaie. Apoi termenul a fost mutat pe 1 aprilie, apoi pe 1 mai. Ulterior, Ciurchea a anunţat că documentul va fi obligatoriu de la sfârşitul lunii iunie.

„Sistemul card funcţionează. Nu ne propunem să renunţăm la card. Din contră. Din acest moment, toată lumea trebuie să înţeleagă că nu mai există nicio cale de întoarcere”, a mai spus preşedintele CNAS.

Autorităţile spun că de la 1 mai, 36 de medici din Capitală nu au acordat niciun serviciu în baza cardului. Astfel că inspectorii vor fi trimişi în control. De altfel, până acum au fost făcute sute de verificări, dar nu a fost anunţată nicio sancţiune.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*