Ultimele Știri

O moschee din Franţa închisă săptămâna trecută servea unei filiere islamiste

Moscheea din Lagny-sur-Marne, a cărei închidere de săptămâna trecută a fost criticată, era "un element structural" al unei filiere "permanente" de recrutare islamistă pentru Siria, a declarat miercuri premierul francez, Manuel Valls, relatează Reuters.

moshee

În urma percheziţiilor desfăşurate la această moschee pe data de 2 decembrie a fost găsit un pistol de nouă milimetri, muniţie, un hard disk ascuns, documente despre islam, mai multe calculatoare, o poliţă de asigurare pe viaţă din 2012, au anunţat autorităţile.

Zece persoane „care au participat în mod direct la gestiunea sau la sistemul de organizare” al moscheei au fost de asemenea percheziţionate, a spus premierul francez.

„Operaţiunile au permis descoperirea unei structuri şcolare ascunse în totalitate, complet ilegale”, a precizat Manuel Valls.

„Însă dincolo de acest motiv, elemente stabilesc în mod clar că această moschee era un element structural al unei filiere de recrutare islamistă”, a adăugat acesta.

„Mai multe elemente demonstrează că această filieră era permanentă”, a mai precizat el.

Potrivit presei, fostul preşedinte al moscheei Lagny-sur-Marne, cunoscut pentru predicile sale radicale, a fugit în Egipt în 2014 cu aproximativ zece credincioşi şi este acuzat că a jucat un rol în îndoctrinarea şi recrutarea voluntarilor pentru islam în Siria.

„Vom urmări atacul acestui islamism radical, al acestui salafism ce corupe o parte din tinerii noştri”, a concluzionat Manuel Valls.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*