Ultimele Știri

O minune pentru organism: nectarul de dovleac!

Profesorii de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, din Galaţi, au realizat în premieră un nectar probiotic de dovleac. Nectarul de dovleac se dovedeşte a fi o adevărată minune pentru organism. 

Profesorii spun că acest nectar îmbunătăţeşte vederea, reglează nivelul colesterolului, întăreşte sistemul imunitar şi este ideal pentru persoanele care ţin regim, pentru cei vegetarieni sau pentru ce care au o intoleranţă la lactoză.

Băutura miraculoasă foloseşte o materie primă ieftină, cu un grad de perisabilitate scăzut şi poate ajunge o afacere avantajoasă. Profesorii spun că sticla cu nectar nu ar costa mai mult de 4 lei. Aceştia au testat şi termenul de valabilitate al acestui produs. În condiţii de laborator, nectarul îşi păstrează proprietăţiile chiar şi trei săptămâni.

Profesorii nu doresc să adauge aditivi, tocmai pentru ca produsul să fie cât mai natural. „Am putea să adăugăm aditivi, dar nu vrem. S-ar mai putea face un tratament termic ulterior obţinerii produsului, dar atunci nu mai vorbim despre un produs probiotic“, a relatat Iulia Bleoancă, şef lucrări din cadrul facultăţii.

Unul dintre cadrele didactice, care a participat la acest proiect, Luminiţa Georgescu, spune că nectarul conţine o sursă bogată de fibre solubile.

„Afacerea ar putea deveni una foarte avantajoasă”, spune Dana Moraru, doctorand din cadrul facultăţii, adăugând că „pentru un producător care face deja sucuri de roşii sau de fructe, acesta nu trebuie să-şi procure decât un utilaj de spălat şi de divizat dovleacul. Pe ambele le-am făcut tot noi“. Mai mult, ideea acestui nectar a pornit chiar de la Dana Moraru, ea foloseşte această temă pentru doctoratul la care lucrează.

Proiectul a fost prezentat în cadrul unui eveniment de specialitate şi aşteaptă oameni care doresc să investească în acest domeniu. Această reţetă este în curs de brevetare la OSIM.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*