Ultimele Știri

O mie de cazuri noi cu HIV/SIDA sunt depistate în fiecare an în România

În România sunt depistate, în fiecare an, aproape o mie de cazuri noi de persoane infectate cu HIV/SIDA.

Șefa de clinică de la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din Capitală, Mariana Mărdărescu, a declarat că anual, aproape 400 de persoane infectate cu virusul HIV/SIDA renunță la tratament, din proprie inițiativă.

„Avem aproape 7.500 de persoane cu HIV/SIDA care vin din anii anteriori. În medie, aveam, anual, între 720 şi 850 de cazuri noi pe an. Acum am ajuns la aproape o mie de cazuri noi pe an la categoria de vârstă 25 – 30 de ani, iar cei mai mulţi sunt bărbaţi. 57% dintre pacienţi s-au infectat prin transmitere sexuală. Din păcate, avem, în fiecare an, aproape 350-400 de bolnavi care renunţă la tratament din proprie iniţiativă, cel mai mare număr fiind înregistrat în 2012, când 650 de pacienţi nu şi-au mai luat medicaţia pentru că nu au vrut„, a explicat, vineri, medicul Mariana Mărdărescu la conferinţa Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) „Vrem să trăim”.

Acest lucru creează probleme pentru că, dacă revin după o perioadă mai mare de timp, reluarea medicaţiei este mai scumpă, a explicat doctorul.

Ea a precizat că una dintre problemele grave cu care se confruntă pacienţii este oboseala terapeutică foarte accentuată care apare la populaţia tânără, care a sperat că se va vindeca şi constată că tratamentul este de lungă durată.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*