Ultimele Știri

O mare companie se retrage din Marea Britanie, din cauza Brexit-ului. Despre cine este vorba

Frica provocată de efectele negative care vor fi observate în Marea Britanie odată cu decizia de ieșire din Uniunea Europeană aduce semne de întrebare pentru marile companii. Nissan a ales deja să își mute producția modelului Juke la altă fabrică din Europa.

Nissan Juke este al doilea cel mai bine vândut model al constructorului japonez de pe piaţa europeană, iar acesta este fabricat doar la uzina pe care producătorul o deţine în localitatea britanică Sunderland, conform Digi24.

Marea Britanie va părăsi oficial UE peste 2-3 ani, moment în care noi taxe vamale vor fi impuse la exportul bunurilor din Aglia. Până atunci, aceste taxe nu vor fi aplicate, iar Nissan își gândește din timp retragerea.

Impunerea unor taxe ar afecta semnificativ veniturile Nissan, întrucât 80% din producţia fabrici din Sinderland este exportată în UE.

„Ne bazam toate deciziile pe valoarea adăugată pentru acţionari. Le facem pe baza lucrurilor pe care le ştim, iar în acest moment nu ştim”, spune Trevor Mann, şeful de performanţă al Nissan.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*