Ultimele Știri

O mamă care și-a abandonat copilul în tomberon a primit 3 ani și 8 luni de închisoare

O mamă care și-a abandonat copilul în tomberon a fost condamnată la 3 ani și 8 luni de închisoare de judecătorii Tribunalului Bihor. Decizia judecătorilor Tribunalului Bihor nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Oradea.

Pe lângă cei 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare, magistraţii au mai decis ca timp de cinci ani după executarea sentinţei, tinerei mame să îi fie interzise mai multe drepturi. De asemenea, aceasta a fost obligată să îi plătească fetiței ei, despăgubiri în valoare de 10.000 lei.

Sebestyen Monika Csilla (23 de ani) și-a abandonat copilul în luna februarie a acestui an, în tomberonul unui bloc de locuinţe din cartierul orădean Rogeriu. Fetița de doar câteva zile a fost găsită de o femeie care a auzit plânsete şi a alertat un echipaj al Poliţiei Locale ce patrula în zonă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au demarat atunci o anchetă pentru tentativă de omor, iar mama fetiței a fost arestată, fiind acuzată că și-a abandonat bebelușul de doar câteva zile. Tânăra este studentă la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane și a declarat că rudele ei nu știau că este însărcinată, deoarece a încercat să le ascundă aceste lucru. Deşi iniţial tânăra a fost arestată preventiv, ulterior măsura a fost schimbată cu cea a controlului judiciar, conform Adevărul.

După ce fetița a fost examinată de medici și a fost declarată sănătoasă, a fost dată în grija Direcţiei pentru protecţia copilului. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*