Ultimele Știri

O lună de proteste împotriva poluării la Sebeș

Mii de sebeșeni au mărșăluit patru duminici la rând pentru a demonstra împotriva poluării și în încercarea de a bloca construcția unei noi fabrici de formaldehidă. 

Protestul a avut ca punct de întâlnire parcul din fața Primăriei Sebeș. Un moment emoționant s-a derulat când o fetiță a luat microfonul și, plângând în hohote, a spus: ”Ne simțim prost când vedem că prietenii noștri stau în spitale. Eu când am stat cu bunica mea în spital, vedeam copiii, săracii, cum suferă de cancer. La trei dimineața nu poți respira. Să vadă ei cum e dacă ieșim pe stradă să cumpărăm ceva. Să vadă cum ne simțim fără aer. Săracii de noi, putem muri”, noteză ziarul Unirea.

protest-la-sebes

Protestatarii au avut, și în această duminică, pancarte cu mesaje precum: ”Stop poluării. ”Uniți, luptăm, mediul apărăm”, ”Ne revoltăm, Uniți depopulăm”, ”Kronospan, Alba nu te vrea, marș în țara ta!”, ”Cugirul solidar cu Sebeșul”, ”Albinele au nevoie de flori ca să trăiască, Florile de albine ca să rodească, Oamenii de flori ca să trăiască”, ”Sebeșeni ieșiți afară, Kronoșpan ne omoară”. Totodată, cei câteva sute de protestatari (organizatorii spun că aproape 1.000) au scandat ”hoții, hoții, hoții”. Au participat persoane de toate vârstele, copii, adolescenți, adulți și vârstnici, cu toate că pe durata manifestării a nins încontinuu. Proteste similare au avut loc și în 11, 18 și 25 ianuarie.

protest-la-sebes5

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*