UPDATE Buzău: Incendiul izbucnit la o locomotivă a unui tren Regio a fost stins

pompieri

Locomotiva unui tren Regio pe ruta Mărășești – Buzău a luat foc vineri după-amiază la 20 de km de Buzău, pe raza localității Boboc, cei 60 de călători fiind evacuați.

UPDATE: După circa trei ore, șapte autospeciale cu apă și spumă de la detașamentele de pompieri din Buzău și Râmnicu Sărat au stins incendiul produs la locomotiva unui tren Regio care circula pe ruta Mărășești-Buzău, iar circulația trenurilor pe ruta București-Moldova a fost reluată.

La stingerea incendiului, care s-a produs pe raza localității buzoiene Boboc, a venit în ajutor și o autospecială de la Baza aeriană Boboc.

‘Incendiul a intervenit la compartimentul moto electric, locomotiva a ars în proporție de 60-70 la sută, iar primul vagon, care nu a putut fi decuplat, în proporție de 30-40 la sută. A fost o intervenție dificilă, pe un drum de pământ, iar după o oră și 20 de minute de la izbucnirea incendiului am primit confirmarea de la reprezentanții CFR că s-a realizat decuplarea de la rețeaua de energie electrică’, a declarat pentru Agerpres șeful ISU Buzău, col. Dănuț Nicolae.

Potrivit sursei citate, nu au fost înregistrate victime, iar pasagerii au fost preluați de alte trenuri. Cauza incendiului urmează să fie stabilită după răcirea componentelor metalice de o comisie specializată din cadrul ISU Buzău.

„Pompierii nu pot interveni. A avut loc un incendiu la sala motoarelor a locomotivei unui tren Regio cu cinci vagoane, cei 60 de călători au fost evacuați într-o zonă de siguranță dar pompierii nu pot interveni pentru că nu a fost decuplată locomotiva de la rețeaua de curent electric”, declarat George Crețu, reprezentant al Biroului de presă al ISU Buzău.

Potrivit sursei citate, nu există persoane în pericol, nici călători și nici pompieri, iar aceștia din urmă așteaptă decuplarea locomotivei de la rețeaua de curent electric.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *