Ultimele Știri

O linie feroviară de mare viteză ar putea fi realizată pe ruta București-Iași

Guvernul României a discutat cu unele companii chineze despre introducerea unui tren  de mare viteză între București și Iași. Acest lucru a fost discutat în condițiile în care Comisia Europeană se opune realizării unei linii de mare viteză pe ruta București – Constanța. Linia de mare viteză București – Iași ar putea continua către Chișinău.

Premierul Victor Ponta a arătat că recent, Comisia Europeană a respins ideea unei linii de mare viteză pe ruta București – Constanța. Aflat în China, premierul a profitat de cazie pentru a încerca experiența unui tren de mare viteză. Acesta s-a deplasat alături de ministrul Transporturilor, Ioan Rus, de la Beijing la Tianjin cu un astfel de tren.

În condițiile în care Comisia Europeană se opune relizării unei linii feroviare de mare viteză pe ruta București – Constanța, guvernul României au discutat cu unele firme chineze, realizarea unei linii feroviare de mare viteză pe ruta București – Constanța, care să aibă o continuitate către Republica Moldova.

Anul în care am putea afla dacă acest proiect este viabil este anul 2015. Prețul mediu pentru realizarea unei linii de mare viteză la noi în țară ar putea fi de aproximativ 20 de milioane de dolari pe km, acesta putând călători cu 350 km pe oră. Premierul Ponta a aproximativ necesitatea de garantare a tehnologiei pentru 200-250 km.

 

Comentarii prin Facebook

3 Comentarii on O linie feroviară de mare viteză ar putea fi realizată pe ruta București-Iași

  1. ba nu sunteti normali daca credeti ca se fac in china
    cate scenarii mai aveti ? aia au facut cu nemtii maglevul si coreenii cu althom tgv si spunsti numa barascovenii

  2. Am o singura intrebare. De ce Bucuresti-Iasi?

  3. gogosi marca viorel ponta

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*