Ultimele Știri

O gașcă de incompetenți vor o nouă lege a învățământului

examen

Într-o țară condusă de incompetenți este normal ca din când în când să vorbim de câte o nouă lege a învățământului. Iată că și în 2015 se vorbește de o nouă lege a învățământului care va corecta erorile produse de schimbările modificărilor înlocuite greșit.

Desigur că pe lângă politicienii care își bat joc de învățământ și de copii schimbându-le regulile la fiecare câțiva ani, se trezesc și sindicatele din învățământ să ceară și ele schimbări. De data aceasta principala schimbare cerută de sindicaliști este reintroducerea admiterii la liceu.

Dacă cu politicienii ne-am obișnuit să ne tot ia de proști, cu sindicatele este o noutate. Surse din conducerea unui important sindicat din învățământ ne-au declarat că sindicatele nu au un interes real în reintroducerea admiterii la liceu, ci doar se folosesc de emoția creată de această modificare pentru a forța mâna guvernanților în acordarea unor beneficii. Deci, prin cererea de reintroducere a examenului de admitere la liceu sindicatele transmit guvernului mesajul ”dacă nu vreți să supărăm toți părinți înainte de alegerile din 2016, acceptați celelalte propuneri”.

Putem concluziona liniștiți că învățământul românesc este condus de o gașcă de politicieni, nu foarte competenți, care negociază cu o altă gașcă de sindicaliști la fel de coruptă și aservită.
Tot ce ne spun guvernanții și sindicatele sunt povești ipocrite. Primul semnal real de reabilitare a învățământului românesc va fi în momentul în care sindicatele sau guvernanții vor opri numirea conducerilor unităților de învățământ pe criterii politice. Până ce examenele prin care se pun directori la școli și licee nu vor fi pe bune, nimeni nu poate și nu are voie să vorbească de o evoluție reală a sistemului de învățământ, indiferent de ce legi s-ar da și de ce beneficii salariale ar avea profesorii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*