Ultimele Știri

O femeie din Marea Britanie a fost arestată pentru că a sprijinit un jihadist

O femeie de 28 de ani din Marea Britanie a fost reţinută de poliţişti deoarece aceasta a încercat să îi trimită soţului ei, care face parte din gruparea jihadistă, peste 20.000 de lire sterline.

Amal El-Wahabi şi soţul ei, Davis, au împreună doi copii. Bărbatul a fost condamnat pentru trafic de droguri dar si pentru posesie ilegală de arme de foc şi totodată trafic de arme. Acesta a părăsit Marea Britanie, în anul 2013, fugind în Siria, unde s-a alăturat grupării jihadiste.

Pentru a trimite această sumă, femeia a apelat la un prieten de familie, care trebuia să ducă banii în Turcia, loc unde îl astepta jihadistul Davis. Însă planurile nu au decurs aşa cum aceştia au dorit. Intermediarul a fost prins la aeroport şi şi-a recunoscut fapta, spunând că lui îi se promisese 800 de lire sterline ca să ducă banii. Poliţiştii au aflat exact cum au stat lucrurile şi au arestat-o pe Amal El-Wahabi, Apoi au prezentat-o în faţa judecătorului Nicholas Hilliard.

Indignat de situaţie, judecătorului i-a reproşat mai multe lucruri femeii care ar fi vrut să îşi ducă şi copii în Turcia la tatăl lor.

„Sunt convins că ştia că soţul ei a fost implicat în nenumărate violenţe cu arme extremiste, din motive religioase şi ideologice şi ştia că banii îi va folosi din nou în acest scop. Faptul că vroia să ducă copii mai aproape de tatăl lor este îngrijorător, mai ales că pentru siguranţa lor ar fi bine să stea cât mai departe de el.”, a declar judecătorul Nicholas Hilliard.

Cu scopul de a atenua pedeapsa, avocatul femeii, a declarat că Amal a trăit toţi aceşti ani sub ameninţări şi că aceasta a fost părăsită de soţ, pentru o altă femeie din Siria. Totuşi dovezile aduse de procurori au cântărit greu în proces. Procurorii au prezentat un mesaj pe care femeia l-ar fi trimis soţului ei. „Când începe următoarea ta aventură? Sunt sigură că se va bucura. Acest lucru va fi bine pentru corp și suflet. „

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*