O femeie de 79 de ani a murit în urma infectării cu virusul West Nile

Ministerul Sănătății informează că o femeie în vârstă de 79 de ani a murit în urma infectării cu virusul West Nile, care se transmite prin înțepătura de țânțar.

Acesta este primul caz de deces din cauza virusului West Nile din ultimii 4 ani, fiind cauzat și de anumite complicații patologice pe care le avea femeia.

„Într-adevăr, femeia de 79 de ani din Ialomiţa a fost internată cu suspiciunea de meningită cauzată de virusul West Nile. Medicii au confirmat diagnosticul, femeia având meningoencefalită, iar aceasta, asociată cu celelalte boli de care suferea pacienta, a determinat ca organismul ei să nu poată face faţă acestei infecţii. Potrivit Centrului de prevenire a bolilor din SUA (Center for Disease Control and Prevention, CDC), 70 – 80% din persoanele care sunt infectate cu virusul West Nile nu dezvoltă niciun fel de simptome şi mai puţin de 1% din persoanele care sunt infectate dezvoltă probleme neurologice precum encefalită sau meningită. Din toate formele posibile de boală cauzată de acest virus, rata de mortalitate în grupele de risc, cu precădere persoanele vârstnice cu patologie asociată, este în medie de 4%. Incidenţa formelor grave şi a decesului este extrem de redusă. Nu suntem într-o situatie gravă care să cauzeze îngrijorarea populaţiei”, a explicat pentru Mediafax Laurenţiu Colintineanu.

Aproximatic 90% dintre oamenii care sunt infectați cu virusul West Nile, în urma înțepăturii de țânțar, nu prezintă niciun fel de simptome. Acesta poate avea trei efecte asupra sănătății: infecţia asimptomatică, sindromul de febră uşoară şi al treilea este meningita sau encefalita West Nile.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *