Ultimele Știri

O familie cu patru persoane poate mânca sănătos cu 19 lei pe zi

Organizația Mondială a Sănătății a făcut public un calcul care arată că o familie de patru persoane poate mânca sănătos, într-o zi, cu 19 lei.

Alimentele sănătoase pe care ar trebui să le găsim în meniul zilnic se pot găsi și la prețuri bune. Potrivit calculelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cu 19 lei se poate hrăni o zi întreagă o familie de români cu patru membri.

Dacă foloseşti aceste alimente în anumite cantităţi, poţi să îți asiguri în ziua respectivă aspectul necesar de nutrienţi. Poţi să faci o combinaţie în acest preţ. Repet, preţul este minimal-minimal”, spune Victor Olsavszky, șeful biroului OMS în România.

Românii ar trebui să consume mai multe legume și fructe în detrimetul cărnii.

„În final, când vine vorba de concentraţie, ceapa, morcovii şi cartofii, toate care cresc sub pământ îţi oferă cea mai bună raţie de nutrienţi”, arată și Alexandr Parlesak, de la Metropolitan University Copenhagen.

În fiecare an, aruncăm la gunoi cinci milioane de tone de alimente. Dintre cele mai sănătoase: legume, fructe sau peşte. Practic, 10% din ceea ce găsim în frigiderul oricui ia calea tomberonului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*