Ultimele Știri

O direcţie specială a Fiscului va recupera prejudiciile din dosarele penale

ANAF se va ocupa de recuperarea prejudiciilor stabilite de instanţe, în dosarele de corupţie sau de infracţiuni economice. O Hotărâre de Guvern adoptată miercuri înfiinţează o structură specială în cadrul Fiscului.

Executivul a modificat Hotărârea de Guvern care reglementează organizarea şi funcţionarea ANAF. Printre altele, a decis înfiinţarea Direcţiei generale de executări silite pentru cazuri speciale. Aceasta are ca atribuţii ducerea la îndeplinire a măsurilor asigurătorii şi executarea silită în cazurile care fac obiectul unor hotărâri judecătoreşti sau în cele stabilite prin ordin al preşedintelui ANAF. Noua Direcţie va şi valorifica bunurile sechestrate şi/sau confiscate în dosare penale.

Marţi, premierul Dacian Cioloş a declarat că recuperarea prejudiciilor din dosarele penale este importantă pentru credibilitatea justiţiei.

Slaba performanţă a statului în recuperarea acestor prejudicii este reclamată, periodic, de procurorul-şef al DNA. Pe 9 iunie, la Digi24, Laura Codruţa Kovesi afirma că, doar în dosarele instrumentate de procurorii anticorupţie în 2015, suma pe care statul ar avea-o de recuperat este de 620 de milioane de euro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*