Ultimele Știri

O companie mare de asigurări din România urmează să fie lichidată

Cererea ASF de deschidere a procedurii falimentului în cazul Astra SA a fost admisă de Tribunalul București în data de 3 decembrie 2015, odată cu numirea KPMG Restructuring SPRL în calitate de lichidator judiciar provizoriu, se arată într-un comunicat al KPMG.

În luna august a acestui an, Autoritatea de Supraveghere Financiară a dispus închiderea procedurii de redresare financiară prin administrare specială a Societății Asigurare Reasigurare Astra SA.

„Principalele măsuri ce vor fi avute în vedere în perioada imediat următoare vor viza asigurarea continuității funcțiilor și sistemelor critice, inclusiv securizarea bazelor de date. De asemenea, avem ca prioritate elaborarea unei strategii de lichidare eficientă a patrimoniului, concentrată în principal pe analiza și valorificarea portofoliilor de asigurare în cadrul unor operațiuni de transfer de business și în subsidiar pe valorificarea celorlalte active prin vânzare individuală. În aceste demersuri, ne bazăm pe personalul de specialitate al societății, care a fost informat cu privire la procedurile de lichidare și cu care vom colabora pentru îndeplinirea mandatului nostru”, au declarat reprezentanții KPMG Restructuring SPRL.

Lichidatorul are un termen de 40 de zile de la desemnare pentru întocmirea raportului privind cauzele insolvenței, raport ce trebuie să cuprindă și modalitățile concrete de lichidare a bunurilor și a drepturilor din patrimoniul debitoarei. Principalul creditor al Astra SA este Fondul de Garantare a Asiguraților, care a preluat activitatea de avizare a daunelor și de plată a acestora în limita plafonului garantat de 100.000 EUR, potrivit Evz.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*