Ultimele Știri

O companie germană va investi 10 milioane de euro la Cluj

Reprezentanții unei firme germane au fost atrași de oportunitățile pe care le oferă Clujul și vor să investească 10 milioane de euro pentru construirea unei fabrici.

 Fabrica va fi deschisă în parcul din comuna clujeană Jucu, unde va ocupa 3,6 hectare. Mai mult, investitorii caută acum 100 de muncitori care să lucreze în fabrică însă pe termen lung se va ajunge la un număr mai mare de muncitori. Deocamdată nu se cunoaște data la care se vor demara lucrările de construire a fabricii însă reprezentanții firmei au declarat că lucrurile se vor mișca repede.

 Producătorul german de componente mecanice de transmisie pentru maşinile pe şine, Henschel GmbH va investi peste 10 milioane de euro în construirea de la zero a unei unităţi de producţie în parcul industrial Tetarom III din Jucu, în apropierea fabricii Bosch.

„Negocierile cu Henschel au durat aproape şase luni, Tetarom fiind în competiţie cu parcurile din Braşov şi Sibiu. Avantajele noastre au fost aeroportul, infrastructura, dar şi Universitatea Tehnică din Cluj, cei de la Henschel fiind interesaţi în principal de absolvenţii de la Facultatea de construcţii de maşini“, a declarat Viorel Găvrea, director general al parcurilor industriale Tetarom din Cluj.

Henschel produce cutii de viteză pentru locomotive, tramavaie sau metrouri şi în prezent are fabrici în Statele Unite, China şi Germania.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*