Ultimele Știri

O cercetătoare din Cluj a reușit să obțină combustibilul viitorului din rumeguș

Lăcrămioara Șenilă, o cercetătoare din Cluj a descoperit combustibilul viitorului realizat din rumeguș.

După mai bine de șase ani de muncă zilnică, cercetătoarea a reușit să găsească o formulă prin care să scoată combustibil din resturile de lemn. Mai mult, ea a primit deja două brevete de invenție pentru descoperirea pe care a făcut-o.

Lăcrămioara Șenilă va revoluționa viitorul prin obținerea din rumeguș a bioetanolului care ar putea fi combustibilul viitorului.

Noi am dezvoltat o metodă care folosește doar apa și rumegușul. Acest amestec îl vom pune într-un reactor de presiune. Am reușit să valorificăm aceste deșeuri lemnoase, care de altfel puteau fi aruncate, în producerea de bioetanol care poate fi utilizat mai departe ca și biocombustibil. Noi am dori să aducem această tehnologie la nivel industrial și să o vedem de ce nu la pompele de benzină”, spune cercetătoarea.

La o temperatură de peste 200 de grade, în doar un sfert de oră, compoziția se transformă. Totuși introducerea noului combustibil în circuitul economic poate pune însă unele probleme.

”Ar însemna să schimbăm cu toții motoarele să schimbăm sistemele de producere a energiei absolut tot! Asta înseamnă costuri, costuri pe care economia nu și le poate permite în acest moment”, a declarat economistul Decebal Manole Bogdan.

Cercetătorii clujeni mai vor acum să obțină combustibil ecologic și din fân.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*