Ultimele Știri

O călătorie cu RATB ar putea costa 2 lei

ratb

Directorul general RATB a făcut o solicitare către Consiliul General al Capitalei pentru majorarea preţului unei călătorii, de la 1,3 lei până la 1,8 sau 2 lei.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti intenţionează în acest an să demareze, cu sprijinul Primăriei Capitalei, o licitaţie pentru achiziţionarea unui număr de 500 de autobuze, să fabrice în uzina proprie cel puţin 10 tramvaie şi să modernizeze alte 10 pentru îmbunătăţirea transportului public din Bucureşti, însă pentru aceasta e nevoie de a resuscita partea de încasări, conform şefului regiei, Vincenţiu Daniel Antonescu.

„Din 2008 au crescut costurile cu carburanţii, au crescut şi costurile salariale, dar şi TVA. Încercăm să ţinem un echilibru şi pe partea salarială pentru că noi nu am intervenit în jos cum s-a întâmplat în alte ramuri ale economiei, însă un bilet de călătorie a rămas tot la un preţ de 1,3 lei, şi, repet, pentru cei care îşi validează biletul de călătorie. Eu cred că o ajustare la 1,8 lei sau 2 lei pe o călătorie ar putea să ne mai resusciteze pe partea de încasări”, a declarat Vincenţiu Daniel Antonescu pentru Agerpres.

O altă soluţie privind asigurarea resurselor financiare ar reprezinta transformarea regiei într-o societatea comercială, care ar permite atragerea de fonduri europene pentru dezvoltare şi investiţii.

„Transformarea regiei într-o societate comercială cu acţionar unic, Primăria Capitalei, ar putea atrage şi noi fonduri europene şi ar reprezenta o gură de oxigen care ne-ar ajuta foarte mult la producţia de tramvaie, la modernizarea şi repararea parcului actual”, a zis acesta.

O altă măsură pe care RATB ar putea să o ia este introducerea unui sistem limitat de gratuitate pentru pensionari.

„Am putea oferi gratuitate pensionarilor sub formă de 90 de călătorii, în intervalul orar stabilit, să zicem 9,00 -15,00, pentru că, până în ora 9,00, majoritatea oamenilor activi pleacă la muncă şi mă gândesc că pentru cei care s-au retras din activitate este suficient timp să îşi rezolve problemele, iar dacă vor depăşi orarul vor plăti suplimentar.”

De asemenea, directorul general al RATB afirmă că mijloacele de transport în comun care sunt în circulaţie nu prezintă niciun pericol pentru siguranţa călătorilor, iar sănătatea conducătorilor auto este atent monitorizată.

„În legătură cu siguranţa transportului cu mijloacele RATB vă asigur că toate mijloacele de transport care sunt în circulaţie nu prezintă niciun pericol pentru siguranţa călătorilor. Nu negăm însă apariţia unor defecte, însă aceste defecte sunt semnalate de conducătorii auto, în vederea remedierii. Noi nu ţinem în circulaţie vehicule care reprezintă un potenţial pericol pentru călători. Ţinem foarte mult şi la sănătatea conducătorilor auto care fac obligatoriu controale periodice şi sunt atent monitorizaţi.”

Amintim că timp de o lună de zile călătorii au sesizat lipsa cardurilor RATB la chioșcurile de profil, practic călătoriile erau gratis, deoarece nu au fost tipărite, iar începând de vineri centrele de vânzare au fost aprovizionate cu carduri.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*