Ultimele Știri

O ardeleancă a fost desemnată Studentul anului în străinătate. Ideile ei au fost preluate de Google

Ieri a avut loc, la Palatul Parlamentului, un eveniment extraordinar, în care Raluca Ada Popa a fost desemnată studentul anului în străinătate. 

Raluca Ada Popa s-a născut la Sibiu, a absolvit prestigiosul Massachusetts Institute of Technology din Statele Unite ale Americii şi a spus că premiul obţinut reflectă „valoarea studenţilor români din străinătate”. Tot ea a declarat că sunt mulți studenți valoroși, din România, care fac cinste țării.

”Îmi doresc enorm ca şi România să ajungă la un nivel comparabil. Este foarte important ca cei de acasă să urmeze exemplul de succes al celor din afară. Cred că pot să ajut mai mult din afară, decât lucrând în România”, a declarat studenta.

Teza de doctorat a Ralucăi Popa contribuie la protejarea datelor confidenţiale sau private împotriva hackerilor şi a câştigat premiul Sprowls de la MIT. Proiectul său CryptDB este folosit de companii de renume precum Google, SAP AG şi Lincoln Labs.

Printre cei prezenţi la eveniment s-au numărat ministrul de Externe Bogdan Aurescu şi secretarul de stat Raed Arafat.

Gala LSRS a debutat cu intonarea imnului naţional şi cu un moment de reculegere în memoria victimelor atentatului de miercuri de la redacţia publicaţiei Charlie Hebdo din Paris.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*