Ultimele Știri

O analfabetă prin Parlamentul European: Maria Grapini, „Doamna agramaticii limbii române”

maria grapini

Maria Grapini, celebră pentru greșelile  gramaticale și de punctuație făcute în mesajele postate pe Facebook, continuă să stârnească râsul în rândul internauților prin postări despre preocupările sale din viața de zi cu zi. 

Postarea de astăzi a Mariei Grapini: „Buna dimineata! Dupa sarbatoarea SF.ILIE,ne apucam de treaba! Azi ma voi ocupa de flori! Imi place sa le privesc,sa le ingrijesc,sa le admir! Florile infrumusetesc casa,schimba nu numai aspectul dar si starea de spirit,atitudinea.Pe caldura din aceasta luna de foc,florile au nevoie de mai multa apa si mai multa ingrijire,dar merita! Va doresc o zi buna.”, stârnește și de această dată reacții diverse în rândul utilizatorilor de Facebook, majoritatea critice cu privire la greșelile gramaticale. Aici: florile înfrumusețesc casa. Corect: înfrumusețează, de la a înfrumuseţa. 

„Femeia asta nu are nicio teamă de ridicol.”

„Viața fără Grapini e pustiu. Mi-e frică de oamenii cu atâta încredere în sine, precum Grapini. Stiu sigur că mulți i-au spus că scrie aiurea și s-au oferit s-o facă în locul ei, dar ea este așa de sigură pe sine încât perseverează în prostie, crezând cu încredere că face un lucru bun și sincer.”

„Maria Grapini ar trebui să facă stand up în cluburi pentru cretini, să fie la televizor cu Tociu, cu Palade, să țină discursuri la Ateneu cu Puric. Se irosește. Nu știm să ne respectăm valorile.”, sunt doar câteva dintre comentariile acide la adresa acesteia.

Cea mai recentă gafă a europarlamentarului a fost cea în care le ura prietenilor virtuali „O saptamana fara probleme,sanatate si bucurii.” Postarea a devenit rapid virală, strângând sute de share-uri și comentarii deloc măgulitoare pentru doamna Grapini. Cea din urmă, surprinsă de reacțiile pe care le-a stârnit în mediul online, și-a editat statusul adăugând punct și virgulă.

Din grabă, probabil, a uitat însă să șteargă și virgula de dinainte, astfel că greșeala a devenit cu atât mai frapantă.  Când o persoană a îndrăznit să-i atragă atenția și să-i explice simplu teribila gafă, aceasta i-a replicat cu un soi de mândrie „Dacă n-ar fi punct și virgulă!!!”, uitând că utilizatorii pot vedea editările unei postări. 

A urmat apoi replica Mariei Grapini, deranjată atât de ironiile prietenilor de pe facebook, cât și de scrierile din presă, nelipsind nici de această dată greșelile de punctuație, prilej cu care și-a atras mai multe porecle precum „Gramini”, „madam Gramatini” sau „Doamna agramaticii românești”.

– Dragi prieteni ,trebuie sa va impartasesc tristetea fata de ceea ce fac anumite personaje,din pacate si o parte din presa ,care mereu rastalmacesc mesajele mele.Vad reluarea interpretarii rautacioase a postarii mele din 13 iulie.Transcriu mesajul:”Buna dimineata!O saptamana fara probleme;,sanatate si bucurii.”
Ei bine,multi mi-ati multumit pentru urari,dar iata cum au interpretat unii-ca v-as fi urat o saptamana fara sanatate si bucurii!Cat de rau intentionat sa fii sa crezi asa ceva?????Doar pentru ca nu s-a vazut punctuatia,punct si virgula? sau pentru ca trebuie sa -mi gaseasca „unii” ceva,daca tot nu am furat in 25 de ani,nu am avut contracte cu statul ca om de afaceri timp de 23 de ani,daca nu am dosare penale,daca nu am colaborat cu securitatea,daca nu am intrat in clanuri si grupari mafiote,daca nu sunt ca Udrea -vedeta si in puscarie? Societatea are nevoie de schimbare de atitudine.Este demotivant pentru cineva care munceste corect,cinstit,eficient sa fie terfelit de oameni pe care daca ii „scuturi”,nu au facut nimic in viata lor!Siu ca o sa mi se spuna:esti persoana publica si ti-ai asumat! Da,asa este,dar cred ca fiecare dintre noi trebuie sa luam atitudine fata de acesti”pusi”sa scoata din joc oamenii cinstiti pentru a ramane aceiasi oameni politici care de 25 de ani isi vad de interesul personal daca dorim o SCHIMBARE in bine.Eu nu voi renunta la activitatea mea de europarlamentar si de om politic pentru ca am constiinta impacata ca fac lucrurile bine si fac bine pentru oameni!
Va multumesc celor care veti citi si ceti intelege mesajul meu!
SANATATE SI BUCURII si o zi fara probleme!
O fi buna formularea?!!!!!….pentru carcotasi!” –

Studiile Mariei Grapini

Conform biografiei sale, Maria Grapini a absolvit  Institutul Politehnic ”GHEORGHE ASACHI”, Facultatea de Textile, Specializarea ”Tehnologia Mecanică A Filării și Țesării” din Iași, deține zeci de premi, diplome și dinstincții precum – Diploma de Excelenta, acordata de Fundatia Internationala “Mihai Eminescu” in cadrul Galei “Femei de succes” 2011 – Editia a VIII-a – “remarcabila personalitate a vietii publice contemporane, pentru prodigioasa-i activitate desfasurata in tara si in strainatate”,  sau – Premiul de Excelenţă pentru dinamism, stil şi eficienţă în dezvoltarea turismului românesc, în cadrul Galei Premiilor Asociaţiei Jurnaliştillor şi Scriitorilor de Turism din România, obținut în ianuarie 2014.   De asemenea, are numeroase lucrări publicate, cea mai recentă fiind – Viaţa între scrieri şi trans-scrieri, Timişoara, publicată în 2012. 

Tot din biografia sa aflăm că aceasta are ca hobby Scrabble-ul, acel joc de litere între doi sau mai multi jucători cu scopul  realizării unui punctaj cât mai mare prin plasarea pe o tablă de joc a diverse cuvinte, cu ajutorul unor jetoane marcate cu litere.

„Si anagramat de esti ,un om inteligent intelege ce vrei sa transmiti , iar presa e josnica , caci ea a rastalmacit mereu aceste lucruri …fara probleme din partea mea.”, conchide europarlamentarul, într-o încercare de a le închide gura „răuvoitorilor”.

Maria Grapini este membră în Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților din Parlamentul European. Cu siguranță, un europarlamentar agramat creează o imagine nefavorabilă statului pe care îl reprezintă, în ansamblul lui. De aceea, este imperios necesar un îndemn la responsabilitate și raționament  la alegerile viitoare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*