Ultimele Știri

O ambarcațiune cu 700 de imigranți s-a scufundat în Mediterană

Un vas cu aproape 700 de imigranți s-a răsturnat în nordul Libiei. 

Tragedia s-a întamplat în noaptea de sâmbătă spre duminică, când,  cei 28 de supraviețuitori au lansat apelul de ajutor. Un echipaj aflat în apropierea ambarcațiunii scufundate a sosit la fața locului, la circa 220 km sud de insula italiană Lampeduza. În momentul când cei 700 de imigranți aflați la bord s-au aruncat toți în același timp în apă de aceeași parte la sosirea cargoului portughez s-a produs tragedia.

După primele cercetări, acest dezastrul s-ar fi întâmplat din vina celor aflați pe ambarcațiune. Se pare că, la apropierea unei ambarcațiuni comerciale, imigranții s-au speriat și s-au mutat pe o partea a vasului, pentru a se face nevăzuți.

Și la această oră se defășoară o amplă operațiune de salvare, însă până în prezent doar 28 de persoane au fost salvate de către echipajele de intervenție.

Cele 700 de persoane intenționau să treacă fraudulos granița.  Între 500 și, uneori, 1.000 de persoane în fiecare zi sunt recuperate de grănicerii italieni sau de nave comerciale.

Mai multe organizații internaționale și umanitare au denunțat în ultimele zile delăsarea autorităților europene, reclamând mijloace mai multe.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*