Ultimele Știri

O altă ţară refuză să ia parte la sistemul de cote propus de Comisia Europeană

imigranti

O altă ţară a anunțat vineri că va refuză să ia parte la sistemul de repartizare centralizată a refugiaților între țările Uniunii Europene, propus de Comisia Europeană, relatează Reuters.

Ministrul integrării din Danemarca, Inger Stojberg, a declarat agenției de presă daneze Ritzau: „Nu vom face parte din sistemul de repartizare a 160.000 refugiați”, întrebat despre această propunere a Germaniei pe care Comisia Europeană vrea să o pună în aplicare extrem de rapid.

La fel ca Marea Britanie și Irlanda, Danemarca dispune de opțiunea de neparticipare la politica de azil a Uniunii Europene.

„Cred că trebuie văzut că există deja o repartizare informală a solicitanților de azil în Europa”, iar „noi ne situăm deja extrem de sus” în clasamentul țărilor de primire, a spus ministrul.

Danemarca a primit aproape 15.000 de solicitanți de azil în 2014. Raportat la populația sa, ea a fost anul trecut a cincea țară din UE după numărul de solicitanți de azil găzduiți, în fața Germaniei, potrivit Eurostat. Copenhaga se așteaptă să primească alți circa 20.000 în acest an.

Danemarca este condusă din iunie de un guvern liberal care s-a angajat să înăsprească legislația privind imigrația pentru a obține sprijinul Partidului Popular Danez, formațiune anti-imigrație situată pe poziția a doua la alegerile legislative.

Reacția Danemarcei la valul de imigranți a fost haotică. Copenhaga a încercat să-i înregistreze pe refugiați în conformitate cu regulile UE și a închis temporar căi de transport dinspre Germania, însă ulterior le-a permis imigranților să călătorească liber, devenind tot mai evident că poliția nu îi va putea opri.

Peste 3.000 de imigranți au intrat în Danemarca în această săptămână, dar majoritatea au spus că vor să ajungă în Suedia, care are o politică mai primitoare, acordând automat permise de ședere permanentă sirienilor și oferind ajutoare mai mari.

Comentarii prin Facebook

3 Comentarii on O altă ţară refuză să ia parte la sistemul de cote propus de Comisia Europeană

  1. Foarte bine face! Nicio tara din Europa nu ar trebui sa accepte imigranti.

  2. Nu are Europa locuri de munca pt europeni, dar sa-I mai luam in carca pe tiganii musulmani!! Nu vezi ce fac nenorocitii astia de musulmani ? De unde au toti celulare??? cum de sunt atat de bine organizati?? Unde s-a mai pomenit sa emigrezi in turme de zeci si sute de mii?? De ce Europa si nu tarile lor vecine??? Nici o Tara bogata vecina nu a primit nici 1 musulman !!! si au posibilitati!! Europa nu trebuia sa ajunga niciodata o comunitate unde un grup de oligarhi sa decida viata la milioane de oameni. Fiecare tara trebuia sa ramina independenta de celalalta, cu legile ei, sa se guverneze singura, sa faca export cu celelalte tari si sa se mentina cultura specifica fiecareI natii. Uitati ce s-a intamplat si cu invazia musulmana!!!!!! Toti suferim consecintele acum iar daca nu ne vom uni si no sa-i blocam pe invadatori v-om fi ucisi de ei. Bravo Tarilor din Visad ca au blocat trecerea lor. Astia numai emigranti nu sunt. Uit ati-va ce se intamplat in celelalte tari care au primit musulmani!!!!! Numai crime, violuri, batai, denigrare a femeilor, bombe, raliuri, distrugeri de proprietati, etc…asta ne trebuie noua romanilor ? de fapt si restului lumii ? Uniti-va europenilor si aruncatii Afara din Europa inapoi in mediul lor !!! Nu aveam destul pt. noi, darmite sa mai vina si animalele astea pe teritoriul nostru. Treziti-va oameni buni, lasati deoparte politetea!!!

  3. Nu toți vin cu gânduri necurate! În primul rând ar trebui să ne punem întrebarea „De ce vin atâția?” Vin pentru că în țările lor de origine sunt războaie! Războaie care durează de ani de zile! Și marea vină o au americanii și europenii! Milioanele de oameni vin în Europa pentru că acasă nu mai au nimic! Chestia este că ar trebui să încerce să se ducă și în America! Din vina americanilor se întâmplă toate astea! Americanii sunt stăpânii întregii lumi!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*