O adolescentă a folosit spray cu piper pentru a se apăra de un bărbat care a agresat-o. Ce riscă acum

  • Adelina Mitrache
  • 28 ianuarie 2016
  • Externe
violenta

Cazul tinerei a stârnit revoltă și dezbateri aprinse. Potrivit relatărilor adolescentei, aceasta a fost trântită la pământ,lângă un centru de refugiati din oraș, de un bărbat care vorbea engleza. Acesta ar fi încercat să o dezbrace, moment în care fata ar fi folosit un spray cu piper, a cărui utilizare este interzisă prin lege în Danemarca.

Bărbatul a fugit și nici nu a fost prins de poliția locală care a explicat că nu se știe cu certitudine dacă atacatorul e un localnic sau un solicitant de azil, relatează The Telegraph.

Pentru că în Danemarca este ilegală folosirea acestui spray chiar și în legitimă apărare, adolescenta riscă acum să primeasca o amendă de 72 de dolari.

CITEȘTE ȘI: Țara care va confisca bunurile refugiaţilor

Cazul a stârnit reacții aprinse în social media unde multe voci au criticat legislația daneză precizând că „auto apărarea este un drept uman„. Alții au explicat că până la urmă adolescenta a încălcat legea daneză și că „e normal” să fie amendată, însă au precizat ca alternativă, să nu fi folosit spray-ul și să fie violată, ar fi dus la un scenariu mai negru.

Acest caz este discutat în contextul în care tot mai multe femei daneze au depus plângeri că au fost țintele unor agresiuni și de natură sexuală, suspecții fiind și refugiați.

În această săptămână guvernul danez a votat o reformă a sistemului său de azil prin care migranții vor putea să-și aducă familiile în Danemarca abia după trei ani de la primirea dreptului de azil.

De asemenea, acordarea dreptului de azil va fi condiționată de “potențialul de integrare” al fiecărui migrant în parte. Proiectul mai prevede că în “circumstanțe excepționale” migranții pot fi încarcerați.

Totodată Polițiștii vor avea dreptul “de a confisca bunuri pe care solicitanții de azil le aduc cu ei, în scopul de a acoperi cerințele lor în materie de hrană și cazare“.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *