Ultimele Știri

Numele Alinei Gorghiu și al lui Victor Ponta, în dosarul lui Mihail Vlasov

Numele co-președintei PNL Alina Gorghiu şi al premierului Victor Ponta apar în rechizitoriul celui de-al doilea dosar al lui Mihai Vlasov.

În rechizitoriu se precizează că Vlasov a depus o muncă asiduă pentru a exercita influența asupra parlamentarilor care au avut calitatea de arbitri în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional, printre care și Alina Gorghiu. Alina Gorghiu a fi fost audiata în acest dosar, în calitatea de martor.

Și premierul Victor Ponta a fost menționat de Vlasov, în acest dosar, de două ori.  Vlasov precizează că premierul i-ar fi promis că Registrul Comerțului va trece în subordinea sa, la Camera de Comerț.

Mihail Vlasov este trimis în judecată de DNA, într-un caz de corupție. Mihail Vlasov a fost deja condamnat la patru ani de închisoare cu executare, într-un alt dosar. Sentinţa nu este definitivă, iar fostul preşedinte al Camerei de Comerţ a României o poate ataca. 

„După finalizarea proiectului de act normativ inculpatul Mihail Vlasov a depus o muncă asiduă pentru influenţarea unor parlamentari din toată sfera politică în vederea semnării şi susţinerii respectivei iniţiative legislative. În special, influenţa s-a exercitat asupra parlamentarilor care au avut calitatea de arbitri în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional (Florin Iordache, Alina Gorghiu şi Aurel Vainer) ori prin intermediul unor membri ai Camerei de Comerţ şi Industrie a României ori camerelor teritoriale (Andras Edler). De asemenea, inc. Mihail Vlasov a iniţiat o campanie pentru obţinerea sprijinului politic în vederea adoptării proiectului normativ privind registratorul comercial”, se arată în rechizitoriu.

Potrivit aceluiași document,  Alina Gorghiu a fost audiată în acest dosar pe 17 februarie 2015: 

”La data de 17.02.2015, martora Gorghiu Alina-Ştefania, deputat în Parlamentul României şi arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional a declarat, că, la începutul anului 2013, a fost contactată de către deputatul Florin Iordache care i-a solicitat să semneze propunerea legislativă privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în Registrul Comerţului. Martora declară că nu şi-a pus problema cine a redactat acest proiect de lege, însă arată că acesta era un proiect asumat de formaţiunea politică din care face parte. Alina Gorghiu arată că nu a purtat discuţii cu deputatul Mircea Grosaru asupra acestei iniţiative legislative, însă s-a întâlnit cu acesta la Curtea de Arbitraj şi a presupus că a fost numit arbitru”

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtea de Apel Bucureşti. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*