Ultimele Știri

Numărul studenților care pleacă la studii în Marea Britanie a crescut cu 7%

Mii de tineri pleacă anual în Marea Britanie pentru a studia. Anul acesta numărul studenților care și-au îndreptat ateția către a studia în Marea Britanie a crescut până la 26.000, acest număr însemnând o creștere de 7% față de alți ani. Universitățile străine devin din ce în ce mai interesate să recruteze studenți români, iar aceștia consideră Marea Britanie o alegere excelentă, în ciuda costurilor ridicate pe care le presupune viața acolo, costurile pentru chirie și mâncare ajungând până la 800 de lire lunar.

De ce are nevoie un candidat pentru a avea șanse ridicate de a fi acceptat la studii în Marea Britanie sau într-o oricare universitate bună din străinătate? Au nevoie de note mari pe parcursul anilor de liceu, de implicare în diverse proiecte școlare sau extrașcolare, inteligență și perseverență. Acestea sunt calitățile care pot construi un portret al candidaților ideali.

Un an de studii la învățământul de licență, poate costa în Marea Britanie până la 9.000 de lire sterline. Sunt și țări în care studenții pot beneficia, însă, de studii gratuite, cum sunt de exemplu Danemarca și Suedia. O țară în care costurile studiilor sunt destul de ridicate, probabil inaccesibile pentru majoritatea studenților din România este Olanda, țara în care un an de studii de licență presupune costuri de 1.800 de euro.

Cele mai căutate domenii de studiu pe care românii vor să le urmeze în străinătate sunt cele de afaceri, inginerie, arhitectură, drept, relaţii internaţionale şi jurnalism. Aproximativ 30%  dintre tineri aleg să studieze domeniul afacerilor, fie că vorbim de marketing, management, economie sau finanțe. De asemenea, 20% se îndreaptă către înginerie, fie IT, inginerie chimică, mecanică sau în construcții.

Care sunt pașii pe care îi urmează tinerii pentru a studia în străinătate

Pentru a studia în străinătate, tinerii trebuie să își selecteze țara de destinație, precum și a universităților și a programului care li se potrivește. De asemenea, tinerii trebuie să realizeze un dosar de aplicare, care trebuie să conțină formulare, eseuri, scrisori de recomandare. După ce aceștia primesc acceptarea aplicării, urmează aplicarea pentru împrumuturi sau burse.

Reprezentanții universităților străine au o părere bună despre tinerii studenți români, pe care îi consideră a fi extrem de creativi, cu cunoștințe foarte bune de matematică și foarte implicați în activitățile extrașcolare. De asemenea, aceștia consideră că tinerii au o bază solidă de cunoștințe pe care și-au format-o în timpul liceului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*